Ik was een kind in oorlogstijd – en dat heeft mijn leven bepaald - de Boef, Dik (Metropol Verlag, 2020)
Dik de BoefIk was een kind in oorlogstijd – en dat heeft mijn leven bepaaldDik de Boef werd in 1940 in Rotterdam geboren en beleefde als kind de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting van Nederland. Na een bomaanslag werd de jongen uit het puin gered, gewond. Maar zijn geliefde knuffelhaas bleef begraven en met hem een deel van Dik zelf. Na de oorlog en de bevrijding moest hij verschillende operaties ondergaan. Pas na vele jaren besefte een arts dat zijn lijden vooral een geestelijk lijden was. In therapie leerde hij omgaan met de herinneringen aan de oorlogstijd. Dik de Boef verzet zich vandaag tegen oorlog en vooroordelen en zet zich in om de nazi-misdaden te verwerken. Hij is voorzitter van de overkoepelende organisatie van voormalige verzetsstrijders en slachtoffers in Nederland (COVVS), secretaris-generaal van het Internationaal Comité Sachsenhausen (ISK) en is betrokken bij “Bestuurslid Stichting 4 mei concert Concertgebouw Amsterdam” en “O Lungo Drom - Der Lange Weg”, een stichting van Sinti en Roma.